Jens Sirviö - Mathias Roos - Sebastian Kristensson - Gustav Lindquist - Becir Hodzic

Avbytare: Vasko Mitrovic, Patrik Lippe, Nicklas Mattsson, André Andersson och Carl Odell.

Mathias Roos ut - Vasko Mitrovic in 65 min
Becir Hodzic ut - Patrik Lippe in 79 min
Filip Zahn ut - Nicklas Mattsson in 82 min

MATCHKOMMENTARER
Första matchen på gräs slutade med en förlust och bara en inspelad poäng efter två omgångar. Klagshamn har ett helt nytt lag jämfört med det lag som endast tog 1 poäng i division 4 ifjol. Att man dessutom slog en av seriefavoriterna MF Pelister i premiären gjorde att vi visste att det skulle bli en tuff fight. ÖT Smygehuk satte full fart från början. I den 1:a minuten slår Johan Hellström in en hörna som nickas bort, bollen lyfts in igen och rensas bort till Gustav Lindquist som står vid 16-meterslinjen och skjuter ett skott som går utanför. I den 4:e minuten kommer Mathias Roos fram på högerkanten och Mathias slår ett inlägg mot Filip Zahn som går upp i duellen med den enda försvararen men bollen går förbi båda spelarna och där vid straffområdeslinjen dyker Becir Hodzic upp och drar iväg ett tungt vänsterskott på volley som letar sig in i mål vid första stolpen till ledning 0-1. Målvakten hinner inte ens reagera. Detta var Becirs 1:a seriemål i år. Matchens första 15 minuter är ÖT Smygehuks och vi spelar fin fotboll. Sen händer något och Klagshamn äter sig in i matchen och har några halvchanser. I den 27:e minuten spelas bollen upp till Gustav Lindquist som direktskarvar vidare till en fri Johan Hellström som försöker lobba målvakten från 25-30 meter men bollen går utanför. I den 33:e minuten kommer Klagshamn fram till höger och man spelar in bollen i vårt straffområde där en Klagshamnforward får en ordentlig snedträff som blir till en lyckoträff då bollen touchar Adam Noréns ben och ändrar riktning och rullar sakta sakta över mållinjen till 1-1. Tur för Klagshamn, otur för ÖT Smygehuk. I den 34:e minuten bryter Gustav Lindquist genom Klagshamns försvar till höger och spelar in bollen till en helt fri Jens Sirviö på bortre stolpen som bara ska slå bollen i nät men bollen måste ha studsat till och Jens skott går över det öppna målet. Första halvlek slutar 1-1. I den 52:a minuten spelar Gustav Lindquist bollen på djupet mot Mathias Roos som kommer i en 50/50 duell med målvakten och Mathias slänger sig för att hinna först på bollen men målvakten räddar. Nära igen där. I den 57:e minuten spelar Johan Hellström fram Filip Zahn som kommer 1 mot 1 och Filip lurar bort försvararen och skjuter nere vid men målvakten räddar. I den 62:a minuten slår Klagshamn ett inlägg som ÖT försvaret nickar bort. Klagshamn snappar upp bollen igen och spelar ut till vänster där en fri forward kan placera in 2-1 intill bortre stolpen. Efter 65 minuter byts Mathias Roos ut och Vasko Mitrovic kommer in och vi går över till 3-4-3. I den 69:e minuten spelar Gustav Lindquist fram bollen på djupet och Johan Hellström rundar det utrusande målvakten och kommer fram mot målet där en försvarare hunnit ner. Johan skjuter mot mål och försvararen slänger sig och får bollen på båda händerna och räddar ett givet mål. Straffspark och utvisning? Nej, ingetdera!!! I den 70:e minuten får ÖT Smygehuk en frispark till höger. Gustav Lindquist slår in ett bra inlägg där målvakten helt missbedömmer bollbanan och springer in i sin egen spelare. Bollen dimper ner hos Christian Ahlström som enkelt kan slå in 2-2. Efter Christian kvitterat blåser domare, frispark till Klagshamn!!! Ingen förstår någonting... Målvakten krockade men en egen spelare och får frispark. I den 75:e minuten slår Johan Hellström en perfekt hörna mot första stolpen där Christian Ahlström når högst och nickar bollen mot första krysset men den räddas på mållinjen av en försvarare som får pannan på bollen. I den 77:e minuten kommer Jens Sirviö runt till höger och slår ett inlägg där Filip Zahn når högst men Filips nick går över mål. I den 78:e minuten kontrar Klagshamn när vi tryckt upp hela laget i jakten på en kvittering och det kommer ett inlägg från höger in i mitten till en fri spelare som kan sätta 3-1. I den 79:e minuten byts Becir Hodzic ut och in kommer Patrik Lippe. I den 82:a minuten byts Filip Zahn ut och in kommer Nicklas Mattsson. Christian Ahlström flyttas upp i anfallet. I den 89:e minuten slår Gustav Lindquist en långboll mot Adam Norén som dröjt sig kvar offensivt och Adam kommer 1 mot 1 men Adams avslut går utanför. Matchen förloras med 3-1 och nu gäller det verkligen att drapå blåställen och börja plocka poäng. I nästa match väntar obesegrade Vellinge IF på lördagen den 25:e april klockan 13:00 på Vellinge IP!